2017-2018 Pedagojik Formasyon Yaz Dönemi Bilgilendirme Duyurusu

Yazar: | Tarih: 6 Mayıs 2018

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 2017-2018 eğitim-öğretim yılı yaz döneminde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı başlayacaktır. Programa ilişkin temel bilgiler şunlardır:

1-Toplam 1200 kişilik kontenjana ilişkin başvurular online olarak alınacaktır. Online kayıtların linki zamanı ve süresi en kısa zamanda fakülte web sayfasında duyurulacaktır.

2-Online kayıtlanma tamamlandıktan sonra asil ve yedek kayıtlar web sayfasından ilan edilecek ve kesin kayıtlar Eğitim Fakültesi A Blokta yapılacaktır.

3-Teorik dersler (eğitim bilimleri dersleri) online olarak UZEM aracılığıyla yapılacaktır. UZEM dersleri yaz döneminde gerçekleşecektir. Kayıtlanan öğrenciler ara sınav ve dönem sonu sınavları hariç olmak üzere UZEM derslerini online olarak takip edeceklerdir. Sınavlar Eğitim Fakültesi dersliklerinde hafta sonları ve yüzyüze yapılacaktır.

4-Uygulamalı iki ders (Özel Öğretim Yöntemleri ile Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı) 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında hafta sonlarında Eğitim Fakültesi dersliklerinde ve yüzyüze yapılacaktır.

5-Öğretmenlik Uygulaması dersi 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda (Atakum Canik İlkadım ve Tekkeköy ilçeleri) gerçekleşecektir.

6-Akademik takvim en kısa sürede fakülte web sayfasında ilan edilecektir.

Eğitim Fakültesi
Pedagojik Formasyon Birimi