TÜBİTAK tarafından yayınlanan “COVID-19 ve Toplum: Salgının Sosyal, Beşeri ve Ekonomik Etkileri – Bulgular, Sonuçlar ve Öneriler” Başlıklı Kitapçıkta Bölümümüz Öğretim Üyeleri Tarafından Yürütülen 1001 Projesi de Yer Aldı

TÜBİTAK tarafından yayınlanan “COVID-19 ve Toplum: Salgının Sosyal, Beşeri ve Ekonomik Etkileri – Bulgular, Sonuçlar ve Öneriler” başlıklı kitapçıkta Doç. Dr. Salih Rakap'ın yürütücülüğünü yaptığı, Dr. Öğr. Üyesi Meryem Vural-Batık (Ondokuz Mayıs Üniversitesi), Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kalkan (Çanakkale 18 Mart Üniversitesi), Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Karnas (Kilis 7 Aralık Üniversitesi) ve Doç. Dr. Halil İbrahim Sarı (Kilis 7 Aralık Üniversitesi)'nın araştırmacı ve Öğr. Gör. Uygar Bayrakdar (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)'ın bursiyer olarak görev aldığı "COVID-19 Sürecinin Özel Gereksinimli Çocuklar ve Ailelerinin Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisi: Bir Karma Desen Çalışması (Proje No: 120K259)" 1001 projesine de yer verildi.

Üç farklı üniversiteden araştırmacıların yer aldığı proje, ulusal düzeyde pandemi sürecinin özel gereksinimli çocuklar ve aileleri üzerindeki etkilerini ortaya koyan en kapsamlı çalışma niteliğindedir. Çalışmanın bulguları uluslararası dergilerde yayın aşamasındadır.